ABCČĆDĐ
EFGHIJKL
LJMNNJOPQR
SŠTUVWXY
ZŽ *

Adam Brockbank

Adam Brockbank je britanski ilustrator i konceptualni umjetnik, poznat po radu na velikom broju filmskih uspješnica (filmski serijali Harry Potter i Star Wars, između ostalih). Također je poznat po svom crtežu u hvaljenom crtanom romanu Mezolitik.

Objavljeni naslovi

Adam Brockbank je već od malih nogu čitao i crtao stripove, a kasnije će studirati i diplomirati slikarstvo u Londonu (Royal College of Art). Svoje će vještine iskoristiti kao konceptualni umjetnik i ilustrator, te će kasnije raditi u toj ulozi na velikom broju filmova. Među njima se ističu filmski serijali Harry Potter i Star Wars, gdje će osmišljavati i stvoriti nova bića, kostime i pripadajući im okoliš.

Zajedno sa svjetski poznatim pripovjedačem i scenaristom Benom Haggartyjem, Brockbank će se vratiti stripu crtanim romanom Mezolitik (MeZolith), a koji će serijalno početi izlaziti u strip-tjedniku The DFC (Random House, 2008. godina). Ovaj će serijal biti prepoznat i hvaljen od strane kritike, što zbog fantastičnog crteža, ali isto tako i zbog jednako fantastične priče. Ona slijedi Poiku, dječaka na pragu adolescencije, opisujući njegov svijet i život na obalama New Yorkshirea sto stoljeća prije našeg vremena. Ova će priča biti utemeljena na oralnoj predaji sačuvanoj do danas na Otoku, iako opisuje vrijeme lovaca-sakupljača u doba prije no što Britanija postaje otokom. Uživajte u pričama o životu i o čudnim natprirodnim bićima, koja se i dalje opisuju, spominju i prenose, a što autori Mezolitika pretpostavljaju, možda i u kontinuitetu od tih davnih dana.

Na vrh