ABCČĆDĐ
EFGHIJKL
LJMNNJOPQR
SŠTUVWXY
ZŽ *

Alex Alice

Alex Alice (2. studenog  1974.) je francuski strip-crtač i scenarist, a najpoznatiji je po svojim stripovima Treći zavjet i Siegfried.

Objavljeni naslovi

Alex Alice je stekao diplomu na uglednoj pariškoj ESCP Bussines School (Ecole Superieure de Commerce Paris Europe, najstarijoj poslovnoj školi na svijetu) 1997.godine, a prve mu crteže objavljuje časopis Casus Belli. Također u 1997., radi na Trećem Zavjetu s Xavierom Dorisonom,  a izdaje ga Editions Glenat. Prvi ciklus ove povijesne serije završava nakon 4 knjige u 2003. Istovremeno, Alice radi na strip-adaptaciji igre Tomb Raider: Dark Aeons – Eidos Interactive mu prepušta projekt adaptacije za francusko govorno tržište u istoj godini kad započinje Zavjet, a zgotovljeni strip objavljuje Glenat 1999. Nažalost, taj se strip odmah povlači iz prodaje zbog pravnih problema, ali time postaje i poželjan kolekcionarski primjerak.

U 2007. godini, Alice započinje rad na svojoj autorskoj seriji stripova, Siegfried, temeljen na Wagnerovoj operi Prsten Nibelunga. Ta je serija privukla sjajne kritike s raznih strana, a u pripremi je i animirani film.  Ponovno paralelno radi na više stvari, pa tako sudjeluje u različitim komercijalnim projektima, poput ilustriranja naslovnica albuma, postera, te u konceptualnoj umjetnosti i animaciji.

2014. započinje novi fantastični serijal nazvan Zvjezdani dvorac, a izdaje ga Rue de Sevres. Inspiraciju za Dvorac dobiva iz književnosti 19. stoljeća, ali dobrim dijelom to zahvaljuje romanu Od zemlje do mjeseca Julesa Vernea. Ovaj je serijal, kao i Treći zavjet i Siegfried, dobitnik mnogih nagrada za izvrsnost u stripu, kako europskih, tako i svjetskih.

Na vrh