ABCČĆDĐ
EFGHIJKL
LJMNNJOPQR
SŠTUVWXY
ZŽ *

Charlie Adlard

Charles "Charlie" Adlard ( 8. travanj 1966.) je britanski crtač stripa koji je stekao planetarnu slavu crtajući zombi serijal The Walking Dead.

Objavljeni naslovi

Adlard počinje s radom u Britaniji, gdje je (s Robbie Morrison) napravio White Death, a radi i na serijaliziranom tjednom strip-izdanju 2000 AD (između ostalih, potpisao se i na Judge Dredd te Armitage), a unutar njega nastavlja raditi na serijalu Savage.

U SAD-u, a i šire, najbolje ga znaju po radu na Dosjeima X, zatim Astronautima u nevolji, te ponajviše po  Živim mrtvacima - na njima je bio zadužen za olovku još od 2004., a taj je serijal 2019. i završen. Kvaliteta tog serijala prepoznata je kroz mnoge nagrade struke, a među njima se ističe međunarodna nagrada Sergio Aragones za izvrsnost u stripovskoj umjetnosti (također 2019. godine).

Radio je na mnogo drugih projekata – poznatijim poput onih iz Batman, X-Men i Superman franšiza, ali i manje poznatih, no dragih mu projekata poput Breath of Wendigo¸Codeflesh, Rock Bottom i Vampire State Building. Također je ilustrirao i knjigu u slici, Playing the Game, a koju je napisala dobitnica Nobelove nagrade Doris Lessing.

Na vrh