ABCČĆDĐ
EFGHIJKL
LJMNNJOPQR
SŠTUVWXY
ZŽ *

David Etien

David Etien je francuski strip-crtač rođen 1981. godine. Među recentnim projektima ističe se suradnja s velikanima Regisom Loiselom i Sergeom Le Tendre na dugovječnom serijalu Potraga za pticom vremena (Kryll), a od prethodnih se uspješnica ističe višestruko nagrađivani serijal Les Quatre de Baker Street.

Objavljeni naslovi

David Etien karijeru počinje studijem vizualnih komunikacija, a potom upoznaje Jean-Blaisea Djiana, s kojim će napraviti svoju prvi zapaženi strip, trilogiju Chito Grant. Paralelno će studirati animaciju na prestižnoj Ecole des Gobelins, nakon čega će sudjelovati u stvaranju veoma popularnog animiranog filma Persepolis. Djian ga potom upoznaje s Olivierom Legrandom, čime je upotpunjen kreativni trojac koji će stvoriti detektivski serijal viktorijanskog razdoblja naslovljen Les Quatre de Baker Street. Ovaj će uradak pobrati više nagrada, a sam Etien prima nagradu Veau d'Or na festivalu Des Planches et des Vaches.

2017. godine potvrdit će svoju suradnju s Regisom Loiselom, potpisavši novi nastavak kultnog serijala Potraga za pticom vremena – scenarij za Kryll i dalje piše Serge Le Tendre, a izaći će u izdanju Dargauda. Dvije godine poslije za Dupuis će početi novi serijal Champignac, pričom koja proizlazi iz serijala Spirou et Fantasio, a za scenarij će se pobrinuti spisateljski dvojac koji piše pod pseudonimom Beka (Escaich i Roque).

Na vrh