ABCČĆDĐ
EFGHIJKL
LJMNNJOPQR
SŠTUVWXY
ZŽ *

David Evrard

David Evrard, također poznat pod pseudonimom E411, belgijski je strip-autor rođen 6. srpnja 1971. godine u Kölnu (Njemačka). Radit će dugi niz godina za poznati strip-časopis Spirou, a od poznatih i hvaljenih stripova koje potpisuje izdvojit ćemo nagrađivani serijal Irena.

Objavljeni naslovi

David Evrard, nakon studija umjetnosti u Bruxellesu, prve profesionalne radove objavljuje za organizaciju Office de la Naissance et de l'Enfance. Početkom devedesetih stvorit će svoj prvi serijal, Max et Bouzouki, sa scenaristom Falzarom. Ovaj će serijal postići veliki uspjeh, te će 2004. godine dobiti svoj istoimeni mjesečnik. 1994. godine počinje raditi za Spirou, a od tada ga možete prepoznati i pod pseudonimom E411 (ime auto-ceste koja spaja Francusku i Belgiju). Paralelno će se baviti različitim vrstama vizualne komunikacije za razne velike tvrtke (poput Hewlett-Pacarda i hotelske grupacije Accor), a 1997. već mu izlazi novi serijal Herve TT, nastao u kolaboraciji s scenaristom Gilsonom.

2009. se ponovno udružuje se Falazarom, te objavljuje nagrađivani serijal Edwin et les Twins (Vents d'Ouest), dok će dvije godine poslije sa Zidrouom stvoriti humoristični Maitre Corbaque, a kojeg ste mogli naći na stranicama Spiroua. Sa Zidrouom će također stvoriti nagrađivani serijal za djecu Schumi, a čiji će uspjeh kasnije uroditi i animiranom verzijom ove priče. 2017. godine za Glenat počinje veliki i hvaljeni serijal Irena, o poljskoj socijalnoj radnici koja će spasiti 2500 židovske djece iz varšavskog geta tijekom Drugog svjetskog rata. Uz druge nagrade, 2021. peti će album ovog serijala ući u službeni izbor Međunarodnog festivala stripa u Angoulemeu, a na stvaranju istog radit će zajedno s Jean-Davidom Morvanom i Severine Trefouel. David Evrard živi i radi u Bousvalu (Belgija).

Na vrh