ABCČĆDĐ
EFGHIJKL
LJMNNJOPQR
SŠTUVWXY
ZŽ *

Denis Bodart

Denis Bodart, rođen 30. studenog 1962. godine u Namuru, belgijski je crtač i strip-autor. Najpoznatiji je po suradnji s Fabienom Vehlmannom na strip-serijalu Green Manor.

Objavljeni naslovi

Denis Bodart studira u Bruxellesu, a zatim kratko radi kao učitelj. Ubrzo se okreće stripu, te u tandemu sa scenaristom Strengom objavljuje svoj prvi uradak, Saint-Germaine des Morts, a u izdanju Bedescopea 1985. godine. Tri godine poslije će se udružiti s Yannom, te će zajedno stvoriti serijale poput Celestin Speculoos i Nicotine Goudron (l'Echo des Savanes). Također će napraviti jednu epizodu Chaminoua, serijala koji je izvorno stvorio Raymond Macherot.

Od 1995. godine, Bodartovi će se uratci početi pojavljivati i u Spirouu u obliku kratkih priča i gegova. U tom će razdoblju proširiti svoju žanrovsku paletu s par SF priča - Les Aberantes će nacrtati na Lamquetov scenarij, a F1 93: Prost-Senns, le Defi će napisati Froissart. U kasnim će devedesetima započeti svoj najpoznatiji strip, serijal Green Manor u paru s Fabienom Vehlmannom u izdanju Dupuisa. Za svoj će rad primiti belgijsku nagradu struke 2006. godine za najbolji crtež (za Fantaisies Meurtrieres). Osim toga, Bodart je radio u polju oglašavanja i korporativne komunikacije, te će i za taj aspekt svog rada primiti nagradu Alph'Art 2005. godine.

Na vrh