ABCČĆDĐ
EFGHIJKL
LJMNNJOPQR
SŠTUVWXY
ZŽ *

Denis Rodier

Denis Rodier, rođen 24. lipnja 1963. godine u Quebecu, je kanadski strip-crtač, ali i ilustrator za razne časopise, knjige i poznate privatne naručitelje. U stripu je radio za najveće američke izdavače poput DC-a i Marvela, a najpoznatiji je po radu na stripovima vezanim uz poznate likove – Batman, Wonder Woman i Captain America su samo neki od serijala na kojima je radio, a njegov možda i najpoznatiji projekt bio je ogranak priče o Supermanu, The Death of Superman.

Objavljeni naslovi

Denis Rodier je rođen u Nominingueu, a studira likovne umjetnosti i grafički dizajn u Saint-Thereseu, odnosno Montrealu. Počinje karijeru kao ilustrator, a to će ga dvije godine kasnije, u 1988., dovesti do stripa. Radit će kao ilustrator, ali i animator te strip-crtač. Iako je bio uključen u lokalne projekte vezane uz strip, radit će (i postati poznat po svom radu) za velike američke izdavače, ali i na europskom tržištu. Među njegovim prvim radovima za DC bit će priča o Batmanu, objavljena 1988. u Detective Comicsu (broj 589). Potom radi tuširanje na stripu The Demon, a zatim i na The Badgeru, te na raznim epizodama Supermana, uključujući The Death of Superman, gdje je radio na tušu i olovci. U 1990-ima radi s većinom velikih američkih izdavača, poput Dark Horsea (Tales of the Jedi: The Freedon Nad Uprising), Marvela (Captain America) i Image Comicsa (Damned).

Inače je bio član ACIBD-a, udruženja koje promiče strip u Quebecu, odnosno strip koji potiče iz Quebeca. Osim što je postao potpredsjednik istog 1991., sudjeluje u lokalnim projektima vezanim uz strip, poput časopisa Anormal, te kanadskog frankofonog humorističnog časopisa Safarir. Od 2008. radi i s francuskim izdavačima, pa sa scenaristom Fredom Weytensom pokreće serijal Egide za Delcourt, a za Soleil radi crtež na fantastičnoj trilogiji L'Ordre des Dragons Jean-Luca Istina. Radio je i ilustracije u slikovnici za djecu Shoes for Amelie (Connie Culker Steiner, 2001.) za Newstime Magazine, a među poznatim privatnim naručiteljima su mu i poznati glazbenici Tony Levin i Suzanne Vega.

Na vrh