ABCČĆDĐ
EFGHIJKL
LJMNNJOPQR
SŠTUVWXY
ZŽ *

Didier Poli

Didier Poli je francuski umjetnik, ilustrator i umjetnički direktor, rođen 24. studenog 1971. godine u Lyonu. Najpoznatiji je po svom radu na adaptaciji kultnog Elrica, kao i radu u animaciji.

Objavljeni naslovi

Nakon studija primijenjenih umjetnosti na poznatoj školi Emile Cohl u Lyonu, a studije nastavlja na prestižnom Gobelinsu u Parizu. S tom će diplomom krenuti putem animacije, pa će tako raditi u Disneyjevom studiju u Montreuilu na poznatim animiranim uratcima (Tarzan, Emperor's New Groove), a potom će 2001. godine postati umjetnički direktor u tvrtci Kalisto Entertainment, koja se bavi razvojem video-igara.

Ipak, paralelno s ovim počet će se uključivati i u svijet stripa, kao crtač na serijalima poput L'Enfant de'l Orage u izdanju Humanoides Associesa od 2003. do 2009. godine(scenarij Manuel Bichebois), te Neige foundation u izdanju Glenata. Ovaj serijal će napraviti u suradnji s Jean-Baptisteom Hostacheom, a scenarij pišu Didier Convard i Eric Adam, te će izlaziti od 2010. do 2012. godine. U ovom će razdoblju osnovati i studio Elyum, a potom će s Guillaumeom Dorisonom pokrenuti serijal Petit Prince, adaptaciju de Saint-Exuperyjovog Malog princa, a u timu koji će raditi ovom projektu našla su se i velika imena poput Moebiusa i Freda Teba. 2013. godine radit će na još jednoj adaptaciji, ovog puta kultnog serijala romana o Elricu od Melnibonea Michaela Moorcocka. Elric je fantastična avantura koja priča o vladaru obdarenom božanskim moćima, no i problemima s gusarima, dvorjanima i sličnima, a u realizaciji ovog velikog projekta sudjeluju i Robin Recht, Julien Blondel, Jean-Luc Cano i Julien Telo. Za Glenat će potom raditi na serijalima Les Seigneurs de Guerre i Tenzing, a za Delcourt će se prihvatiti još jednog fantastičnog stripa, serijala 5 Terres. Među recentnim naslovima mu je i epska saga Les Ages perdus (scenarij Jerome le Gris), a koja će izaći u izdanju Dargauda.

Na vrh