ABCČĆDĐ
EFGHIJKL
LJMNNJOPQR
SŠTUVWXY
ZŽ *

Fabien Bedouel

Fabien Bedouel, rođen 11. lipnja 1978. godine u Bloisu, je francuski strip-crtač i autor, a živi i radi u Parizu. Postao je poznat po radu na pustolovnom serijalu Zlato i krv.

Objavljeni naslovi

Fabien Bedouel je diplomirao animaciju na ENSAD-u (Ecole Nationale Superieure des Arts Decoratifs) u Parizu, a počeo je karijeru radeći vizualne predloške za radnju u oglašavanju i na televiziji. Zatim će raditi na filmu Cliches de soiree s Merwanom Chabaneom, a potom će s njim surađivati na crtežu stripa Zlato i krv. Ovaj strip-serijal, radnjom smješten u Prvi svjetski rat, zajedno će napisati Fabien Nury i Maurin Defrance, a izlazit će u izdanju nakladnika 12bis od 2009. do 2014. godine.

Za istog će nakladnika nacrtati još jedan strip vezan za Prvi svjetski rat, Un long destin de sang, a u suradnji sa scenaristom Laurent-Fredericom Bolleeom. Pokrenut će i triler-serijal OPK uz Matza 2012. godine, a 2013. će započeti suradnju s Patriceom Pernom na povijesno-fiktivnom serijalu Kersten, medecin d'Himmler, koji će objaviti Glenat 2014. godine. Ovaj će serijal dobiti mnoge pohvale, a između ostalih, dobit će i nagradu Saint-Michel 2015. godine. Kasnije će s istim scenaristom raditi na još dva povijesna serijala. Prvo stvaraju Forçats, o francuskom novinaru Albertu Londresu, a 2017. godine objavljuju prvi album triptiha Darnand, o vođi francuskih kolaboracionista tijekom njemačke okupacije u Drugom svjetskom ratu.

Na vrh