ABCČĆDĐ
EFGHIJKL
LJMNNJOPQR
SŠTUVWXY
ZŽ *

Félix Delep

Félix Delep je francuski strip-crtač, rođen 26. travnja 1993. godine. Njegov najpoznatiji uradak dosad, te svakako i velika uspješnica, jest kolaboracija sa scenaristom Xavierom Dorisonom nazvana Životinjski dvorac.

Objavljeni naslovi

Félix Delep se prvo prima studija znanosti, ali nakon završetka istih, okreće se umjetnosti – prvo će provesti godinu dana u ateljeu Sevres, prije no što će početi studij na uglednoj visokoj školi Emile-Cohl. Na zadnjoj godini studija, želja mu je postati slikarom, dok mu jedan od njegovih predavača ne predloži slanje par pasica stripa u Spirou. Ovi prvi strip-uratci bit će inspirirani životinjskim carstvom, a predavač koji je prepoznao njegov talent, kao i srodnu dušu, bjaše Lewis Trondheim.

Ostatak priče se već da naslutiti. Ove prve radove u Spirouu zapaže strip-scenarist Xavier Dorison, koji mu zatim predlaže da nacrta novi strip, Životinjski dvorac, na njegov scenarij. Ovaj uradak, očekivano, vuče inspiraciju iz Orwellove Životinjske farme, a naš dvojac planira podijeliti svoj rad u četiri toma. Već prvi u tome nizu postiže veliki uspjeh – u prvih par godina prodaja je dosegla 150 000 prodanih primjeraka, a prvi se album našao i u službenom izboru Angoulemea. Iako je Delep za početak stvaranja ovog serijala koristio računalnu grafiku, a po otkrivanju stvaralačkog opusa Naokija Urasawe, u pristupu novim albumima planira se okrenuti tradicionalnijim metodama.

Na vrh