ABCČĆDĐ
EFGHIJKL
LJMNNJOPQR
SŠTUVWXY
ZŽ *

Francesco Francavilla

Francesco Francavilla je talijanski strip-crtač rođen 1950. godine. Najpoznatiji je po svom serijalu The Black Beetle, a treba istaknuti i serijale The Black Coat i Zorro, te svakako Crno zrcalo koji je napravio za DC Comics u suradnji sa Scottom Snyderom i Jockom.

Objavljeni naslovi

Francesco Francavilla svoju profesionalnu karijeru počinje sudjelujući u talijanskim strip-antologijama, a postaje zapažen po svom retro-stilu. Njegov blog nazvan Pulp Sunday posvećen je ovom svjetonazoru, odnosno stilu crtanja, a posebno će se istaći ilustracijom naslovnica, za koji će primiti i prestižnu američku nagradu Eisner.

Kao crtač radit će za velike američke strip-izdavače, poput Marvela (serijali Black Panther, Captain America, Oko sokolovo) i DC Comicsa, a za koji će nacrtati nagrađivani serijal Crno zrcalo (nagrada Eisner za najbolji tekući serijal). Veoma popularan među kritikom i čitateljskom publikom postat će njegov serijal The Black Beetle koji je započeo na svom blogu, ali ga potom počinje objavljivati Dark Horse Comics kao dio svog proboja na superherojsko tržište.

Na vrh