ABCČĆDĐ
EFGHIJKL
LJMNNJOPQR
SŠTUVWXY
ZŽ *

Frantz Duchazeau

Frantz Duchazeau je francuski strip-autor, rođen 11. listopada 1971. godine u Angoulemeu. Neke od svojih napoznatijih uradaka stvorio je u kolaboraciji s Fabienom Vehlmannom, a od istih izdvajamo crtani roman Pet bagdadskih pripovjedača.

Objavljeni naslovi

Duchazeau odrasta u Angoulemeu, ali se početkom 90-ih seli u Pariz, gdje se počinje profesionalno baviti stripom, između ostalog i u francuskom Disney časopisu Le Journal de Mickey, te u Spirouu. 2002. godine nacrtat će prvi dio serijala Igor et les monstres scenarista Pierrea Veysa, objavljen u Dargaudu, a za istog izdavača napravit će diptih Gilgamesh s Gwenom de Bonnevalom.

Duchazeau će velik dio svog opusa stvoriti u kolaboraciji s Fabienom Vehlmannom. 2004. godine objavit će La Nuit de l'Inca, a dvije godine kasnije napravit će odličan i prepoznat crtani roman Pet bagdadskih pripovjedača. Zajedno će također prepričati više priča iz Afrike, a okupit će ih pod nazivom Dieu qui pue Dieu qui pete. Duchazeau će također pisati scenarije za serijal crno-bijelih povijesnih crtanih romana, a prvi u nizu će biti Les Vaincus, o Inkama i dolasku Španjolaca, a u kasnijim nastavcima obrađivat će teme vezane za glazbu i običaje američkog Juga. Izdvajamo par naslova u ovom nizu – La Reve de Meteor Slim, smješten u Mississippi, te Les Jumeaux de Conoco Station, Lomax i Blackface Banjo. 2010. godine ponovno će se udružiti Vehlmannom u radu na crtanom romanu o pioniru filma Georgesu Meliesu, a nazvat će ga Le Diable amoureux et autres films jamais tournes par Melies.

Na vrh