ABCČĆDĐ
EFGHIJKL
LJMNNJOPQR
SŠTUVWXY
ZŽ *

Frédéric Blier

Frederic Blier, rođen 6. ožujka 1977. godine u Lyonu, je francuski strip-crtač. Najpoznatiji je po svom crtežu u stripu Gorak okus domovine.

Objavljeni naslovi

Frederic Blier će prvo steći diplomu na umjetničkoj školi. Na Ecole Emile Cohl (privatnoj umjetničkoj školi u Lyonu) će slušati predavanja Christiana Laxa, poznatog strip-scenarista i crtača, s kojim će se kasnije udružiti i stvoriti Gorak okus domovine. Nakon nešto nestalnih poslova na početku karijere (vezane uglavnom uz crtanje), od 2007. do 2011. će s Laxom raditi upravo na ovom stripu u izdanju Dupuisa (zbirka Aire Libre, izvorno u dva toma). Ova će dirljiva priča o susretu različitih svjetova u kaosu Prvog svjetskog rata biti široko prepoznata, a nakon nje će Blierove ilustracije i crteži biti izloženi na festivalu Zik n'Bul.

2013. godine će se upustiti u suradnju sa scenaristom Damienom Marieom, te crta četvrti dio serijala La Lignee u izdanju Bambooa. Za istog će izdavača nacrtati i dvodijelnu priču La Parole du muet, ovog puta u paru sa scenaristom Laurentom Galandonom. Ovaj će uradak biti objavljen 2016. i 2017. godine, a temom je usmjeren na 20-te godine prošlog stoljeća, te provincijskog službenika koji sanja o pisanju i snimanju filmova.

Na vrh