ABCČĆDĐ
EFGHIJKL
LJMNNJOPQR
SŠTUVWXY
ZŽ *

Giuseppe Barbati

Giuseppe Barbati, rođen 11. travnja 1966. godine u Napulju, a preminuo 16. studenog 2014. u Ostiji, bio je talijanski strip-crtač, najpoznatiji po radu na strip-serijalu Ken Parker.

Objavljeni naslovi

Giuseppe Barbati je rođen u Napulju, ali mu se obitelj uskoro po rođenju seli u Bolzano, a tamo će početi i raditi. Primarno crtačko obrazovanje usvaja u studiju Dina Leonettija, a njegova profesionalna karijera počinje radom na strip-serijalu Balboa. 1992. godine postao je dio tima koji radio na tada već etabliranom serijalu Ken Parker, a kojeg su stvorili Berardi i Milazzo. Uz scenarista Piera Fissorea, dvije godine kasnije će početi crtati još jedan serijal western-stila, Raya Coopera. 1995. godine će započeti suradnju s Bonellijem, a ona će početi crtanjem 85. broja Nicka Raidera. Slijedeće godine će već početi predavati na Školi stripa u Rimu (Scoula romana dei fumetti), a potom će isto nastaviti i u njenom ogranku u Pescari.

Zajedno s Brunom Ramellom, s kojim je radio i na Nicku Raideru, radit će na mnogim epizodama Manfredijevog strip-serijala Magico Vento, a bogato prethodno iskustvo rada u western-žanru će ga ponukati da na ovom serijalu i ostane do njegova završetka. S Ramellom će također surađivati i na Manfredijevom serijalu Shanghai Devil, a u 2010. i 2011. godini će se okušati i u znanstveno-fantastičnom žanru, radeći na poznatom serijalu Nathan Never. Tijekom rada na Coney Islandu, još jednom Manfredijevom mini-serijalu, Giuseppe Barbati nas prerano napušta u 48. godini života.

Na vrh