ABCČĆDĐ
EFGHIJKL
LJMNNJOPQR
SŠTUVWXY
ZŽ *

Glyn Dillon

Glyn Dillon je britanski strip-autor, kostimograf i vizualni umjetnik, rođen 1971. godine. Poznat je po radu na filmovina iz Star Wars svemira – The Force Awakens i Rogue One, a u svijetu stripa poznat je po svom hvaljenom crtanom romanu Nao Brown.

Objavljeni naslovi

Glyn Dillon je rođen kao najmlađi od troje djece, a najstariji brat, Steve, također je bio veoma popularan strip-autor, napoznatiji po stripu Propovjednik. Sam Glyn u svijet stripa ulazi sa 17 godina, te će crtati i stvarati uglavnom za DC-evu etiketu Vertigo sljedećih 7 godina. Nacrtat će, između ostalog, i strip Planet Swerve, o studentima umjetnosti u svemiru (za Deadline), a zatim će za Vertigo raditi na serijalu Egypt i Shade, the Changing Man, te će čak kratko raditi i na Gaimanovu Sandmanu.

Sredinom devedesetih, Dillon počinje raditi kao vizualni umjetnik na televiziji i filmu. Kratko je također sudjelovao u stvaranju glazbe i animacije za grupu Gorillaz. Tek nakon što je strip-časopis Swallow objavio presjek njegova rada, Dillon počinje raditi na svom odličnom crtanom romanu Nao Brown. Ovaj će objaviti SelfMadeHero 2012. godine, a između ostalog, primit će posebnu nagradu žirija u Angoulemeu. Kasnije će još raditi na više filmskih uspješnica, poput filma Jupiter Ascending, Kingsman, te Star Wars filmovima The Force Awakens, Rogue One i Solo.

Na vrh