ABCČĆDĐ
EFGHIJKL
LJMNNJOPQR
SŠTUVWXY
ZŽ *

Ian Gibson

Ian Gibson je britanski strip-crtač, rođen 20. veljače 1946. godine. Najpoznatiji je po svom radu na popularnom britanskom serijalu Judge Dredd, kao i po svojoj suradnji s Alanom Mooreom na serijalu Balada o Halo Jones.

Objavljeni naslovi

Ian Gibson se prvi put pojavljuje sa svojim radovima u britanskim fanzinima Aspect i Orpheus, a od 1973. godine radi za House of Hammer, IPC-ov Girl's Comic Group, te će raditi i promidžbene materijale za druge tvrtke izvan svijeta stripa. S urednikom Valianta, Johnom Wagnerom, započet će suradnju koje će se proteći na više različitih projekata, uključujući stripove Death Wish, Judge Dredd, Ace Trucking Co. i Robo Hunter. Njegov imaginativni i detaljni stil, pogotovo u crno-bijelim pasicama, savršeno je prikladan za stripovsku humoresku, kao u Robo-Hunteru, no suradnja s Alanom Mooreom na odličnom serijalu (podjeljenog u tri knjige) Balada o Halo Jones pokazat će kako je Gibson itekako sposoban za rad na ozbiljnijoj priči.

U 80-im godinama prošlog stoljeća, Gibson će uglavnom raditi za britanski časopis 2000 AD, često pod pseudonimima Emberton ili Q. Twerk, a od 2000-ih će nastaviti raditi na popularnim naslovima poput Judge Dredda i Robo-Huntera. U međuvremenu, postat će poznat i u SAD-u po svojem radu na serijalima Mister Miracle i Meta 4, a za Dark Horse će također raditi na više Star Wars naslova. Ako vas zanimaju njegova mišljenja vezana za stanje modernog stripa, ova možete potražiti na web-stranici Den of Geek.

Na vrh