ABCČĆDĐ
EFGHIJKL
LJMNNJOPQR
SŠTUVWXY
ZŽ *

Jason Fabok

Jason Fabok, rođen 14. travnja 1985. godine u Windsoru (Ontario), kanadski je strip-crtač. Tijekom karijere uglavnom će raditi za DC Comics, a radio je na velikim serijalim poput Batmana (Tri jokera), Detective Comics, Justice League, te na nagrađivanoj kratkoj priči iz serijala Čudovište iz močvareThe Talk of Saints.

Objavljeni naslovi

Jason Fabok diplomirat će animaciju 2007. godine (St. Claire College), a nakon što sazna da poznati ilustrator David Finch živi u blizini, šalje mu svoj portfelj, te mu ovaj postaje mentor tijekom 6 mjeseci intenzivnog iskustva podučanja o anatomiji, pozadinama i arhitekturi. Nakon toga, njegov će ga mentor ohrabriti da pošalje svoje radove DC Comicsu, te će uskoro početi nacrtati svoje prve table u serijalu Superman/Batman.

Jedini dosadašnji izlet izvan DC Comicsa bit će mu cijeli serijal Soulfire, koji će nacrtati za Aspen Comics 2011. godine, ali uskoro će mu doći velika prilika – Finch mu nudi da nacrta dio njegovog mini-serijala Batman: The Dark Knight, te će vrlo brzo nakon zavrfšetka istog Faboku biti ponuđen ekskluzivni dvogodišnji ugovor. Nakon toga, radit će na više većih projekata – Batmanu Scotta Snydera, ponovnom pokretanju franšize Detective Comics (New 52), a radit će i na serijalu Batman Eternal.

Nakon što je crtao za samostojeći strip Justice League International, naslijedit će Douga Mahnkea na mjestu crtača serijala Justice League Geoffa Johnsa (albumi 36 do 50), a 2016. godine nacrtat će i prvi broj serijala Justice League vs. Suicide Squad. S Geoffom Johnsom ponovno će raditi 2020. godine na stripu Tri Jokera, a prije toga će završiti serijal The Button – uvod u u Johnsov serijal Doomsday Clock, a koji je sam nastavak legendardnim Čuvarima. 2018. godine će se udružiti s Tomom Kingom na samostojećoj priči iz Čudovišta iz močvare – The Talk of Saints, a za koju će primiti najveće priznanje u američkom stripu, nagradu Eisner, u kategoriji kratke priče.

Na vrh