ABCČĆDĐ
EFGHIJKL
LJMNNJOPQR
SŠTUVWXY
ZŽ *

Jordi Lafebre

Jordi Lafebre je španjolski strip-crtač i autor rođen 1979. godine u Barceloni, a uglavnom će raditi u okrilju franko-belgijske škole stripa. Poznat je po svojim stripovima Lydie, Odjel za poroke te Usprkos svemu.

Objavljeni naslovi

Lafebre će studirati crtež na sveučilištu u rodnom gradu, a kasnije će usmjeriti svoje studiranje na sam strip. Od 2001. godine počinje raditi kao ilustrator u oglašavanju, a radit će i za poznate španjolske časopise poput Nobande, Penthouse Comicsa i Wet Comicsa. Ipak, prvi će album objaviti u časopisu za mlađe uzraste Mister K, a strip nazvan El Mundo de Judy stvara sa scenaristom Tonijem Fontom.

Nakon susreta s poznatim belgijskim strip-autorom Zidrouom, Lafebre se okreće franko-belgijskom tržištu, te sa Zidrouom crta par kratkih priča koje će biti objavljene u Spirouu, a koje biti uključene u zbirne albume poput La vieille dame qui n'avait jamais joué au tennis et autres nouvelles qui font du bien. 2010. ovaj će dvojac ponovno surađivati na crtanom romanu Lydie, koja će, između ostalih priznanja, primiti i nagradu Diagonale za najbolji album. Ovi i kasniji albumi izaći će u izdanju Dargauda, a slijedi još jedna suradnja s Zidrouom, ovaj put na diptihu Odjel za poroke 2014. godine. Njihov serijal Les Beaux Etes kreće odmah nakon završetka Odjela, a izlazit će do 2018. godine. Zadnji veliki projekt bit će mu crtani roman Usprkos svemu, koji će samostalno nacrtati i napisati. Uz strip, Lafebre se bavi i podučavanjem, a može ga se pronaći u rodnoj Barceloni gdje predaje umjetnost.

Na vrh