ABCČĆDĐ
EFGHIJKL
LJMNNJOPQR
SŠTUVWXY
ZŽ *

José Homs

José Homs je španjolski strip-crtač i kolorist rođen 1975. godine. Najpoznatiji je po radu na adaptaciji trilogije Millennium, te povijesnom serijalu Shi.

Objavljeni naslovi

José Homs je odmalena bio zainteresiran za crtanje, a kasnije će pohađati školu stripa i vizualnih umjetnosti Joso u Barceloni. Uskoro će započeti karijeru u izabranom mu smjeru umjetnosti, no prvo radi u oglašavanju, tisku, te se bavi dizajnom, pa čak i grafitima. Zatim će napustiti Europu, te počinje u SAD-u raditi za Marvel. Ondje će raditi na serijalima Red Sonja (scenarij Frank Cho i Doug Murray) i Blade (s Christopherom Hinzom na scenariju), a za Marvel će raditi i na njihovim naslovima western-stila.

Nezadovoljan ograničenjima u američkom stripu, 2010. godine se vraća u Europu i francusko-belgijskom stripu. Te godine počinje raditi za Dupuis na L'Angelusu u suradnji sa scenaristom Frankom Giroudom. S obzirom na kvalitetu tog i prethodnih uradaka, Dupuis mu odlučuje povjeriti umjetničku slobodu u adaptaciji poznate književne trilogije Millennium Stiega Larssona, a nju će prilagoditi u suradnji sa Sylvainom Runbergom. Zadnji, a vizualno možda i najimpresivniji njegov uradak, je povijesni serijal Shi, koji nastaje u suradnji sa Zidrouom, a izlazi u izdanju Dargauda.

Na vrh