ABCČĆDĐ
EFGHIJKL
LJMNNJOPQR
SŠTUVWXY
ZŽ *

Leandro Fernandez

Leandro Fernandez je argentinski strip-crtač, rođen 1973. godine u Casildi. Radio je za velike izdavače poput Marvela, DC Comicsa, te druge u Europi i Južnoj Americi, a od naslova na kojima je radio prepoznat ćete velike serijale poput Punishera, Wolverinea, Deadpoola, Avengersa i Hulka. Uz to, svakako treba istaći serijal The Discipline, koji je stvorio zajedno s Peterom Milliganom.

Objavljeni naslovi

Leandro Fernandez će početkom novog milenija crtati više popularnih stripova, počevši sa serijalima The Incredible Hulk, Wolverine i Spider-man: Tangled Web. Nakon ovih, napravit će podzaplet serijala Queen&Country nazvan Operation: Crystal Ball u paru sa scenaristom Gregom Ruckom, a za ovaj će uradak primiti više pohvala i priznanja, uključujući nominaciju za američku nagradu Eisner u kategoriji najbolje serijalizirane priče.

Još veću prisutnost i prepoznatljivost u svijetu stripa postiže sa svojim sljedećim projektom u suradnji s velikim Garthom Ennisom. Između 2005. i 2007. godine nacrtat će više priča unutar Punisher MAX serijala, koji će steći veliku čitateljsku publiku i široku popularnost. Do 2010. godine radit će još i na serijalu Stormwatch, odnosno na podzapletu The Plague Widow Vertigovog serijala Northlanders. Nacrtat će također značajnu količinu priča unutar serijala New Mutants za Marvel, a potom će za Vertigo nacrtati The Names, te Mad Max: Fury Road. 2016. godine će sa Peterom Milliganom stvoriti veoma popularni serijal The Discipline za Image Comics, a zatim će za istog izdavača nacrtati The Old Guard, koji će biti adaptiran u dugometražni film 2020. godine (Netflix).

Na vrh