ABCČĆDĐ
EFGHIJKL
LJMNNJOPQR
SŠTUVWXY
ZŽ *

Léonie Bischoff

Leonie Bischoff je švicarska strip-autorica i crtačica, rođena 3. svibnja 1981. godine u Ženevi. Napoznatija je po svom stripu Anais Nin.

Objavljeni naslovi

Nakon završenog školovanja u vizualnim umjetnostima u rodnom gradu, odlazi na odlazi na studij u Bruxelles, gdje će se specijalizirati za strip. Potom će se preseliti u Pariz, gdje će 2009. godine objaviti svoju crtanu priču u zbirci Phantasmes izdavača Manolosanctis. Kod istog izdavača sudjeluje u još jednom grupnom projektu (13m28), a potom joj izlazi prvi samostalni strip-album Princesse Suplex. Nakon povratka u Bruxelles, za Casterman će nacrtati i napisati crtani roman Hoodoo Darlin 2013. godine, a bit će to i prvi album potpisan njenim punim imenom, umjesto samo pod Leonie.

2014. i 2015. godine, a u tandemu s poznatim strip-scenaristom Olivierom Bocquetom, crta strip-adaptacije poznatih romana Camille Lackberg, La Princesse des glaces i Le Predicateur. 2020. godine objavljuje Anais Nin, sur la mer des mesonges, a koji će se naći u finalu za Veliku nagradu kritike 2021. godine, kao i u užem izboru za Fauve d'Or, nagradu za najbolji album u Angoulemeu, te ondje prima nagradu publike. Leonie Bischoff trenutno živi i radi u Bruxellesu, te je dio ateljea Mille s drugim poznatim autorima i stripašima.

Na vrh