ABCČĆDĐ
EFGHIJKL
LJMNNJOPQR
SŠTUVWXY
ZŽ *

Lewelyn

Lewelyn je ime za scenaristički trojac, a u njemu se David Chauvel, Melanie Guyard i Patrick Wong. Zajedno će raditi na serijalu Les 5 Terres (Pet zemalja), a koji izlazi u izdanju Delcourta od 2019. godine, a crtež će potpisati Jerome Lereculey. Serijal odlikuju antropomorfni likovi, atmosfera herojske fantastike, te istraživanje političkih tema srednjeg vijeka. Kao takvog, često ga se uspoređuje s popularnim književnim i TV-serijalom Game of Thrones.

Objavljeni naslovi

David Chauvel je, tad nezaposlen, slučajno otkrio kultni crtani roman V kao Vendetta, te otada počinje njegova bogata i plodna karijera u devetoj umjetnosti. Ovaj francuski scenarist, rođen 18. prosinca 1969. godine u Rennesu, iza sebe ima ogroman broj potpisanih serijala i samostalnih albuma, a radit će se većinom velikih francuskih izdavača. Izdvajamo početni Rails serijal, izdan, sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća, istoimenu adaptaciju Stevensonovog Otoka s blagom, te adaptaciju Alise u zemlji čuda Lewisa Carrola. Radi na više projekata s Lereculeyom, a ističemo nagrađivani detektivski serijal Nuit Noire, kao i popularni povijesni serijal Arthur o istoimenom legendarnom vladaru. S njim će također objaviti i album za mlađe uzraste pod nazivom Seraphin et les animaux de la foret.

Melanie Guyard se često potpisuje svojim pseudonimima, a najčešće je možete uhvatiti pod imenom Andoryss. Guyard je francuska književnica i strip-scenaristica, rođena 14. svibnja 1981. godine u Saintesu, a voli raditi u žanru fantastike i znanstvene fantastike. Iako porijeklom iz Charente-Maritimea, od 2006. godine živi u Ille-de-Franceu, a radila je i kao učiteljica. Od 2011. godine pisat će strip-scenarije za Delcourt, a kasnije će pod punim imenom početi objavljivati i romane. U stripu će raditi na serijalima Le Passageur, Les Enfants d'Evernight i L'Architective, a romane će nazvati Les Ames silencieuses i L'Enfant des tempetes. Prvi joj roman izlazi 2019. godine, te već biva pozdravljen kao književni klasik.

Patrick Wong je svestran autor koji počinje pisati kratke filmske scenarije, no potom se zainteresirao za fotografiju. Poslije studija sociologije i politgičkih znanosti radit će u novinarstvu, ali će zadržati i interes za fotografiju. Tijekom pisanja članka o kriminalu, odlučio se početi pisati scenarij za crtani roman. Nakon što upoznaje strip-autora Karima Frihu, počinje se ozbiljnije i profesionalno baviti stripom, te potpisuje ugovor za prvi album s Delcourtom.

Na vrh