ABCČĆDĐ
EFGHIJKL
LJMNNJOPQR
SŠTUVWXY
ZŽ *

Mathieu Bablet

Mathieu Bablet , rođen 9. siječnja 1987. godine u Grenobleu, francuski je strip-autor. Primarno se fokusira na rad u znanstveno-fantastičnom žanru, a najpoznatiji je po svom stripu Shangri La.

Objavljeni naslovi

Mathieu Bablet studira primijenjene umjetnosti na ENNAI de Chambery. Prvi mu je izdan strip-album La Belle Mort u 2011., a tema joj postapokalipsa u urbanom okruženju. Ugledni belgijski webzine Actua BD već u tom njegovom prvom djelu hvali majstorstvo crteža i teksture. 2012. radi na drugom svesku DoggyBagsa, francuskog serijala koji objavljuje Ankama Editions. Slijedeće godine nastavlja s diptihom Adrastee inspiriranom grčkom mitologijiom, ali ponovno s postapokaliptičnim prizvukom, a također prima pohvale za svoju estetiku boja, pejzaža i atmosfere.

2016. objavljuje svoj najpoznatiji uradak, strip-album Shangri La omiljenog mu znanstveno-fantastičnog žanra. S njime postiže velik uspjeh, prepoznatljivost, te ulazi u konkurenciju za nagrade. U 2018. i 2019. Sudjeluje u serijalu Midnight Tales u više uloga, uključujući doprinos u crtežu i scenariju. Od 2018. radi i na novom stripu Carbone & Silicium, a bavi se temama poput transhumanizma, te problematikom ekoloških i migracijskih kriza.

Na vrh