ABCČĆDĐ
EFGHIJKL
LJMNNJOPQR
SŠTUVWXY
ZŽ *

Nicolas Petrimaux

Nicolas Petrimaux začet je na normandijskom tlu, a prvi put vagan na dan kad je u kina izašao E. T. Tad još premlad da uživa u kinodoživljaju tog remek-djela, trebalo je proći sedam godina kako bi na televiziji pogledao film koji će kod njega izazvati zaluđenost američkom kinematografijom i isti ga čas katapultirati u gradsku videoteku. Odrastajući – poput većine klipana svog naraštaja – na kultnim djelima 80-ih, s osam se godina upušta u snimanje remakea filma Povratak u budućnost, za potrebe kojeg se koristi tatinim Roverom i papirnatim trakama natopljenim gorivom.

Objavljeni naslovi

Nakon raznih nesuglasica vezanih za navodno preskupe specijalne efekte, roditelji ubrzo odlučuju obustaviti snimanje.

Godine 1994., na prijelazu u šesti razred osnovne, prihvaća se remakea filma Pakleni val. Poput istinskog književnog zanesenjaka, radnju filma smješta u izmaštanu budućnost u kojoj je djeci njegove dobi dozvoljeno raditi za FBI. Unatoč određenim nedosljednostima u tom avangardnom scenariju, uspijeva dovršiti svoj prvi kratkometražni film te ga prikazuje na kraju školske godine pred cijelim razredom.

Nekoliko godina poslije odriče se svog prvog uratka i uništava svaki trag te audiovizualne katastrofe, brišući originalni zapis kako bi preko njega nasnimio Peti element. Potkraj 90-ih Nicolas ostavlja po strani karijeru redatelja nezavisnih filmova i posvećuje se slobodnim imitacijama raznih manga stripova. Godine 2000. na ispravku iz Biologije uvjerava nastavnika da mu pokloni bodove potrebne da završi godinu. Nakon što s prosjekom od 10,01 kao od šale polaže maturu, upisuje studij likovne umjetnosti na jednom pariškom učilištu.

Nakon što 2004. završava četvrtu godinu Primijenjene umjetnosti, izjavljuje: “Super, bilo je i vrijeme!” i počinje se baviti kreiranjem videoigara, zahvalan na postojanju zajednice www.CFSL.net koja u to doba okuplja mnoge znalce iz struke. Jedne večeri, dok na televiziji gleda Peti element, shvaća kakvu je pogrešku učinio uništivši originalni zapis svoga prvog filma. Rastrgan grizodušjem, s nekoliko kolega odlučuje ponoviti to iskustvo, pa u hodnicima tvrtke za koju tada radi snima kratkometražni film o zombijima. Godine 2006. Nicolas odlučuje potražiti sreću drugdje te se pridružuje tvrtki specijaliziranoj za postprodukciju i specijalne efekte. Ondje stječe nevjerojatna poznanstva i postupno se upoznaje s tehnikama matte paintinga i compositinga u programu After Effect, zahvaljujući kojima uspijeva završiti postprodukciju svog filma Allo Zombie, za što mu časopis Mad Movies uručuje nagradu u Francuskoj kinoteci. Između 2009. i 2011. zajedno s tvorcima web-stranice bavi se razvojem platforme CFSL Ink (Ankamina filijala) i usporedno radi na polju videoigara kao slobodni strijelac.

Od 2012. uglavnom se bavi radom na stripu i videoigrama. U suautorstvu s El Diablom potpisuje jednu priču za serijal stripova Doggybags, koji objavljuje Ankama Editions, kao i prvi tom serijala Zombies Néchronologies za Soleil Anticipation, zajedno s Olivierom Péruom i Sophianom Choletom.  Kad nije u strip-oblačićima, prilično je zaposlen u svijetu videoigara, pa tako osmišljava brojne storyboardove, koncepte, ilustracije i animacije za Arkane Studio, koji stoji iza franšize Dishonored.

U siječnju 2018. Nicolas predlaže Olivieru Jalabertu projekt pod nazivom Ramireza treba koknuti, a nekoliko mjeseci poslije potpisuje ugovor s nakladničkom kućom Glénat.

 

Na vrh