ABCČĆDĐ
EFGHIJKL
LJMNNJOPQR
SŠTUVWXY
ZŽ *

Philippe Buchet

Philippe Buchet, rođen 7. svibnja 1962. godine u Junivilleu, francuski je strip-crtač. Postat će poznat po svojoj kolaboraciji sa scenaristom Morvanom na znanstveno-fantastičnom serijalu Sillage.

Objavljeni naslovi

Buchet odrasta u Ardenima, a prekida školovanje kako bi otišao u Pariz i radio kako ilustrator u lokalnim časopisima. Uskoro će početi raditi kao umjetnički direktor agencije koja se bavila stripom u svrhu oglašavanja, u kojoj će upoznati buduće kolege – scenarista Jean-Davida Morvana i crtača Sylvaina Savoiu. Zajedno će osnovati atelje 510 TTC 1994., kojem će kasnije pridružiti i drugi strip-autori, a originalni trojac će uskoro pokrenuti serijal Nomad, popularnu francusku mangu koju će od 1994. objavljivati Glenat.

1998. godine Buchet i Morvan rade humoristično-fantastični album La Quete des Reponses, ali njihov veliki hit izaći će u veljači iste godine. SF serijal Silage bit će prva uspješnica za oba autora, ali i jedna od najprodavanih naslova u ponudi Delcourta, te će samom Buchetu donijeti, osim popularnosti, i više prestižnih strukovnih nagrada. Od 2004. godine, Buchet će surađivati kao suscenarist na proširenju Silageovog svemira s novim serijalom Navis, a koji će se baviti djetinjstvom glavnog lika iz osnovnog serijala, te na odvjetku Les Chroniques de Sillage. Buchet i Morvan će se opet naći zajedno 2006. godine u oživljavanju francuske verzije popularnog Wolverinea pod nazivom Wolverine: Saudade. 2010. godine, Buchet se povezuje s poznatim strip-autorima poput Freda Duvala, Freda Blancharda i Jean-Pierrea Pecaua na kolektivnom strip-projektu Jour J.

Na vrh