ABCČĆDĐ
EFGHIJKL
LJMNNJOPQR
SŠTUVWXY
ZŽ *

Steve Epting

Stephen Epting je američki strip-crtač, rođen 18. listopada u državi Ohio (Greene). Najpoznatiji je po radu na popularnim serijalima The Avengers i Captain America za Marvel, a od najnovijih projekata izdvajamo serijal Velvet, stvoren u suradnji sa scenaristom Edom Brubakerom.

Objavljeni naslovi

Steve Epting počinje raditi za malog nezavisnog izdavača First Comics, a njegov doprinos će se najviše isticati u serijalima Nexus, Dreadstar i Whisper. 1991. godine ovaj će izdavač prestati poslovati, što će Eptinga potaknuti na potragu za zelenijom nijansom većih pašnjaka, pa uskoro počinje crtati za Marvel. Počet će s radom na serijalu The Avengers – iako je trebao nacrtati samo pola šestodjelnog serijala, Epting će odraditi većinu, te će nastaviti u istoj franšizi kao dio umjetničko-stvaralačkog tima. 1994. godine počinje višegodišnji rad na X-Men franšizi, a od poznatijih serijaliziranih projekata ističu se naslovi Age of Apocalypse, Factor-X, X-Men '97 i Team X/Team 7. U fazi rada za Marvel također će surađivati sa scenaristom Rogerom Sternom na serijalu The Invaders, priči o Marvelovim herojima Drugog svjetskog rata.

1999. prelazi u DC Comics, te postaje glavni crtač na njihovom emblematskom serijalu Superman, a istovremeno će raditi i na Aquamanu. Ipak, već se dvije godine kasnije vraća Marvelu i serijalu Avengers, a nakon kratkog perioda u kojem će raditi za nezavisnog izdavača CrossGen, Epting se vraća Marvelu radom na serijalu Ultimate Nightmare. 2005. godine će po prvi put surađivati sa scenaristom Edom Brubakerom, a zajedno će ponovno pokrenuti franšizu Captain America, u kojemu nazivni junak biva ubijen, a njegovo mjesto zauzima Bucky Barnes. 2010. godine Eptingu će biti povjerena jedna od Marvelovih najvećih uspješnica, serijal Fantastic Four, a nastavit će raditi i na drugim projektima, poput serijala FF. 2013. godine vraća se uspješnoj suradnji s Brubakerom, kad će započeti raditi na špijunskom serijalu Velvet za Image Comics.

Na vrh