ABCČĆDĐ
EFGHIJKL
LJMNNJOPQR
SŠTUVWXY
ZŽ *

Virginie Augustin

Virginie Augustin, rođena 11. ožujka  1973. u Chatouu, je francuska strip-crtačica. Poznata je po radu u animaciji i na stripovima Izvolite, gospodine?Alim le Tanneur.

Objavljeni naslovi

Virginie Augustin se prvotno počinje baviti animacijom, a potrebne vještine stiče studirajući umjetnost i animaciju na prestižnom pariškom Ecole des Gobelins. Poslije radi za Disney na animiranim filmovima poput Tarzana i Herculesa, a potom i na animaciji u W.I.T.C.H.-u, Chasseurs de Dragons i Code Lyoko, te adaptaciji Corta Maltesea Huga Pratta (Corto Maltese, la cour secrete des arcanes).

Već 2003. godine, a ubrzo nakon Corta, počinje raditi i u stripu, te sa scenaristom Wilfridom Lupanom crta fantastični serijal Alim le Tanneur, a kojeg Delcourt izdaje od 2004. do 2009. Nastavlja sa stripom u kolektivnim projektima,  prvo adaptacijama pjesama s Francisom Cabrelom i Michelom Polnareffom (za Delcourt i Soleil), kao i erotsku antologiju Premieres fois, ponovno za Delcourt u 2008. Širi opus crtajući i reklamni strip Une McStory française za McDonalds (Cliomedia). U 2011. crta Voyage aux Ombres (scenarij Audrey Alwett i Scotch Arleston) za zbirku Legendes de Troy u izdanju Soleila. Zajedno s Yannom (Yannick le Pennetier) započinje i erotski serijal Whaligoe 2012. godine (za Casterman). 2016. surađuje s Hubertom i crta Izvolite, gospodine?, a s kojim osvajaju i nagradu Diagonale za najbolji strip-album.

 

Na vrh