ABCČĆDĐ
EFGHIJKL
LJMNNJOPQR
SŠTUVWXY
ZŽ *

Yannick Corboz

Yannick Corboz, rođen 6. lipnja 1976. godine u Annecyju, francuski je strip-crtač, ilustrator, umjetnički direktor i konceptualni umjetnik. U stripu je poznat po svom serijalu Ubojica kakvog zaslužuju, a u videoigrama po svom radu na popularnoj seriji igara Assassin's Creed.

Objavljeni naslovi

Yannick Corboz će završiti Školu primijenjenih umjetnosti Emile Cohl u Lyonu 1999. godine, a potom će se baviti ilustracijom i 3D animacijom u videoigrama. Jedan od najpoznatijih projekata na kojem će raditi u ovoj sferi bit će serija igara Assassins Creed za Ubisoft Montreal, a kao ilustrator i konceptualni umjetnik bit će zadužen za crtanje predložaka virtualnih krajobraza i pozadina.

Paralelno s drugim ilustracijskim poslovima i 3D animacijom, Corboz će se od 2004. godine baviti i crtanjem stripa. Te će godine u suradnji s Nicolasom Pothierom na scenariju stvoriti strip Woody Allen za Nokturno, a dvije godine kasnije će ponoviti suradnju i objaviti Voies Off za Treize Etrange, dok im drugi svezak Woodyja Allena izlazi 2009. godine. Potom slijedi razdoblje duge i plodne suradnje sa scenaristom Wilfridom Lupanom. U 2008. i 2009. godini Delcourt će im izdati diptih Celestin Gobe-la-Lune, a od 2010. do 2016. godine u izdanju Vents d'Ouesta izlazit će im popularni serijal Ubojica kakvog zaslužuju, s pričom smještenom u Beč na prijelazu u 20. stoljeće i mladiću koji se neočekivano nađe u milosti (i nemilosti) visokog društva. Najnoviji strip-projekt mu je serijal Brigade Verhoeven, na scenarij Pascala Berthoa, a po romanu Pierrea Lemaitrea. Uz veće serijale, radio je i kratke priče, najčešće ponovno s Pothierom, a izlazile su u francuskim časopisima Metal hurlant i BoDoi.

Na vrh